Gå direkt till sidans innehåll

Nationaloperans stora auditorium

Ett tillgänglig operahus 

 


Anpassningar för 
funktionshindrade

Platser för rullstolsbundna finns i logerna på första och andra balkongen. Med hissen kommer du till första och andra balkongen. Vänligen ange särskilda önskemål i samband med biljettbokningen, dock senast en vecka före föreställningen. Parkering och ingång från Tölövikens sida.


Tjänster för hörselskadade

I huvudsalongen finns induktionsslingor för hörselskadade på raderna 3−18 på parkettplatserna, på raderna 1−3 på första balkongen och på raderna 1−2 på andra balkongen. Vänligen ange särskilda önskemål i samband med biljettbokningen.


Textning

Enligt internationell kutym uppförs största delen av operorna på originalspråket. Det är lätt att följa med texten med hjälp av textmaskinen ovanför scenöppningen. Den text som sjungs visas också i översättning till finska, svenska och engelska.


Parkering

Nationaloperans eget parkeringsområde som vetter mot Tölöviken är avsett för dem som har parkeringstillstånd för handikappade samt korttidsparkering (15 min). De närmaste parkeringsplatserna i övrigt finns på Tallbacken och längs Helsingegatan.

Hitta till oss

 

 

Information och bokningar

Reservera en rullstolsplats eller fråga gärna mer om våra tjänster vid Operans försäljningstjänst.

Operans kundservice